Kabel Waterskiën

Kabel waterskiën is een watersport waarbij je op ski’s over het water wordt voortgetrokken door een kabel.

Iedereen kent het wel maar velen hebben de stap nog niet gezet om het te leren. Het is echter een gemakkelijke sport om te leren. Met de juiste instructie en het juiste materiaal sta je in een mum van tijd op de latten.

Bij een introductieles start je op de steiger met een korte instructie van een ervaren instructeur. Heb je al ervaring met het kabel waterskiën? Dan kun je meteen het water op. Iedere deelnemer krijgt een reddingsvest, wetsuit, helm en waterski’s ter beschikking. De totale sessie duurt 90 minuten.

Kabel Wakeboarden

Wakeboarden is een sport die iets wegheeft van een combinatie tussen surfen en snowboarden. Met één groot board aan je voeten wordt je door de kabelbaan over het water getrokken

Zeker een ultieme kick voor alle snow- of skateboarders… maar ook elke board-leek kan zich aan deze sport wagen.

Bij een introductieles start je op de steiger met een korte instructie van een ervaren instructeur.
Iedere deelnemer krijgt een reddingsvest, wetsuit, helm en wakeboard ter beschikking. De totale sessie duurt 90 minuten.

Wel achter een boot, maar nog nooit achter een kabelbaan gehangen? Geen probleem! Tijdens de introductieles leer je hoe dit werkt.

Over De Waterskibaan

De waterskibaan bestaat uit een aantal masten die met elkaar in verbinding staan door middel van een kabel, een sleeplift. Deze sleeplift trekt je voort over het water, over een afstand van 770 meter per ronde. De snelheid is circa 30 km/uur.

Heb je nog geen ervaring met waterskiën/wakeboarden? Dan dien je eerst te leren waterskiën alvorens te mogen wakeboarden. Als je wel ervaring hebt met waterskiën/wakeboarden achter een boot, maar nog niet aan een kabel, dien je ook eerst een introductieles te volgen.

Het dragen van een helm en een zwemvest is voor iedereen verplicht.

Voor de gevorderde waterskiër/wakeboarder ligt een aantal obstakels in het water. Deze kunnen zowel met waterski’s als wakeboards genomen worden. Als je geen eigen wakeboard hebt om over de obstakels te gaan, dan kun je deze huren. Een obstacleboard kost €12,50 per sessie.

Minimumleeftijd is 8 jaar. Zwemervaring is vereist!
Handdoek en zwemkledij meebrengen.

Even genoeg geoefend en moe in de benen? Stap dan tijdens je wakeboard sessie kosteloos over op een kneeboard. Zeer laagdrempelig en ideaal als je even geen moeite meer wilt doen om overeind te blijven op twee latten of op een wakeboard. Tijden het kneeboarden is het makkelijker om je balans te houden. Gewoon even lekker op je knieën zitten op een board en over het water suizen, heerlijk!

Het is raadzaam om te reserveren voor de waterskibaan. Neem hiervoor contact met ons op via +32 (0) 11 548 248 of info@hetwaterskicentrum.be. Check de actuele openingstijden/bloktijden hier.

Prijslijst van april 2022 t/m oktober 2022

Voor alle deelnemers is er een helmplicht welke is inbegrepen in de prijs.
Het waterskiën en wakeboarden is mogelijk vanaf 8 jaar.

PRIJS
1½ uur sessie waterskiën of wakeboarden* € 29,50 p.p.
10 rittenkaart (10 x 1½ uur) € 265,50
Seizoensabonnement** € 700,- p.p.
*inclusief instructies
Huur materialen
Waterski’s inbegrepen
Zwemvest inbegrepen
Helm inbegrepen
Wakeboard inbegrepen
Wetsuit inbegrepen
Obstacle board (zonder vinnen) € 12,50 p.p. per sessie
** vraag naar de voorwaarden

Schooltarieven
Vraag naar de vele mogelijkheden en combinaties van verschillende watersporten om van uw schoolsportdag een groot succes te maken.